Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός για τζιχαντιστές στον Έβρο – Έκτακτα μέτρα ασφαλείας από τις Αρχές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας και η συνοριοφυλακή, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για τυχόν διέλευση τζιχαντιστών από την Τουρκία στη χώρα μας μας, μέσω του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι αρχές επεκτείνουν τους ελέγχους και τα μέτρα ασφαλείας στα περάσματα του Έβρου, προκειμένου να αποτραπεί η τυχόν είσοδος ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται και στις επίσημες πύλες εισόδου στη χώρα, πέρα από τα παράνομα περάσματα.

Στους ελέγχους είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετέχουν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, ενώ υπάρχει και συνεργασία με κλιμάκια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Άλλωστε, οι δύο μακελάρηδες είχαν ταξιδέψει στη Ρωσία από την Τουρκία και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κινητικότητα στη γειτονική χώρα, όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις 147 τζιχαντιστών.

Πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο, βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό», με το επίπεδο απειλής για τρομοκρατικό χτύπημα να φτάνει το υψηλότερο, στον απόηχο του πολύνεκρου χτυπήματος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα.

Πηγή: newsbomb.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη