Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (22-6-2020), στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ξάνθης και Καβάλας, τρείς (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού (ύψος Διδυμοτείχου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον ημεδαπό διακινητή, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε επαρχιακή οδό και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Πιο κάτω, το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον οδηγό – διακινητή και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης, μετέφερε με το όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 17-6-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς και ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα, για τις οποίες επίσης είχε δηλωθεί απώλεια την ίδια ημέρα στην ίδια υπηρεσία.


Σημειώνεται ότι τρεις διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τρία (3) αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη