Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στις Σάπες – Χωρίς ενεργό μέτωπο – Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά και σήμερα

Σε εξέλιξη παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Οι επίγειες δυνάμεις, 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα, αλλά και από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να γίνει η πλήρης κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης.

Δυστυχώς, τα χθεσινά γεγονότα στις Σάπες επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο τον κίνδυνο που παραμένει και σήμερα υψηλός στην περιοχή μας για την πρόκληση πυρκαγιάς. Χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα από όλους και ιδίως οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστα περιστατικά στο μέλλον. Δείτε τον σημερινό χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη