Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η Ελένη Λαφτσή με σοβαρές καταγγελίες για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μέλος του κόμματος στη Ροδόπη, Ελένη Λαφτσή, μετά την κλήση της σε απολογία στον Πειθαρχικό Όργανο του κόμματος.

Η ίδια, την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, είχε καταγγείλει ωμές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απροκάλυπτη στήριξη προς το μειονοτικό Οζγκιούρ Φερχάτ εις βάρος των υπολοίπων υποψηφίων.

Για τις δηλώσεις αυτές είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Στην τωρινή μακροσκελή ανάρτησή της, η κυρία Λαφτσή τονίζει ότι “δεν μπορώ να αποδεχτώ να βρίσκομαι διαρκώς σε θέση απολογούμενης για τη στάση ενός κόμματος που ανέχεται και συγκαλύπτει τις συμπεριφορές του μουσουλμάνου βουλευτή του”.

Εππιπλέον κάνει λόγο για “συμπεριφορές ανοιχτής συνδιαλλαγής με τον παράτυπο “εκλεγμένο” Μουφτή και τους μηχανισμούς του”.


Αναλυτικά, η δήλωση της Ελένης Λαφτσή

Μια ανεπανάληπτη για μένα διαδρομή, η οποία ξεκίνησε στην εφηβεία από τις γραμμές του ΚΚΕ, πέρασε στον ενιαίο ΣΥΝ, με κατάληξη στο ΣΥΡΙΖΑ της ανόδου και της πτώσης, πορευόμενη πάντα θέλω να πιστεύω με αρχές,αξίες και ιδέες για ένα καλύτερο αύριο.

Τρεις φορές υποψήφια βουλευτής στη Ροδόπη,στις εθνικές εκλογές του 1996,του 2000 και του 2009, με την αγωνία όχι της εκλογής, αλλά του να βάλω κι εγώ λίγο “πλάτη” σε ένα χώρο που πάλευε να αναπνεύσει, που πάλευε να αγγίξει το περιβόητο 3%. Τρεις φορές υποψήφια στο Δήμο Κομοτηνής, το 2006 ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, το δε 2014 και 2019 ως επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗτικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαι περήφανη για το ότι με όσες δυνάμεις, γνώσεις και ικανότητες διέθετα, υπηρέτησα τον χώρο ανυστερόβουλα, σε μια άγονη για την αριστερά περιοχή, χωρίς να επιδιώξω πολιτικά η επαγγελματικά ανταλλάγματα,ακόμη και κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι βέβαιη ότι μπορούν όλοι να ισχυριστούν το ίδιο σε αυτό το χώρο, ιδιαίτερα όσοι κινούνται στις αυλές των γνωστών τάσεων στο κέντρο.

Ως εκ τούτου, έχοντας μια τέτοια πορεία, δεν μπορώ να αποδεχτώ να βρίσκομαι διαρκώς σε θέση απολογούμενης για τη στάση ενός κόμματος που ανέχεται και συγκαλύπτει τις συμπεριφορές του μουσουλμάνου βουλευτή του. Συμπεριφορές ανοιχτής συνδιαλλαγής με τον παράτυπο “εκλεγμένο” Μουφτή και τους μηχανισμούς του, καθώς και τη νομιμοποίηση από την πλευρά του του παρεμβατικού ρόλου αρχής τρίτης χώρας στα τοπικά πολιτικά πράγματα, με μόνο στόχο την προσωπική του ανέλιξη.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη