Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου: Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου ανακοίνωσε ο Αν. Τερζής

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την παραίτησή του από την προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου ανακοίνωσε ο Τερζής Αναστάσιος. Όπως ανέφερε, η θέση του προέδρου είναι μια θέση για κάποιον που μπορεί να “πηγαίνει με φόρα προς το μέλλον και να οδηγεί τις εξελίξεις” και όταν αυτό δεν δύναται να συμβεί η θέση θα πρέπει να περνάει σε κάποιον άλλον. Παρ’ όλα αυτά ανακοίνωσε πως θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε την ανακοίνωση:

Όπως πολλοί γνωρίζετε είχα την τιμή να εκλεγώ προ δύο μηνών περίπου στη θέση του προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. Έβρου, της συνεταιριστικής μας φαρμακαποθήκης. Μια θέση με πολύ μεγάλες προκλήσεις, ακόμη μεγαλύτερους στόχους και περισσότερες ευθύνες. Δυστυχώς, αυτές οι ευθύνες δε μου επιτρέπουν να μπορώ να αφιερώσω χρόνο και στους δύο ρόλους χωρίς να αδικήσω και να υποβαθμίσω κάποιον από αυτούς – ίσως και τους δύο – και φυσικά δεν θα πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΦΣ Έβρου.

Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση, αφού πάντα η πρόθεσή μου είναι να μπορώ να προσφέρω εκεί που είμαι περισσότερο χρήσιμος. Η θέση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει, ίσως, περισσότερο κύρος και προβολή. Πιστεύω, όμως, ότι ο καθένας μας που εμπλέκεται στα κοινά οφείλει να το κάνει με ταπείνωση και διάθεση προσφοράς. Να πηγαίνει με φόρα προς το μέλλον και να οδηγεί τις εξελίξεις κι όταν αισθάνεται ότι δε θα μπορεί να το πράξει για οποιονδήποτε λόγο, να αφήνει τη θέση στον επόμενο.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε σκληρά μαζί με τα ΔΣ για τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου και την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του. Πρωτοστατήσαμε στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, κυρίως στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, δημιουργήσαμε τον Διανεμητικό Λογαριασμό, που απλοποίησε τη ζωή όλων μας και οργάνωσε άριστα τον Σύλλογο. Προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στη δια βίου εκπαίδευση των συναδέλφων, με πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ενώ το αποκορύφωμα αυτών ήταν το συνέδριο της Φαρμακοεπιδημιολογίας, που διοργανώσαμε ήδη για 4η φορά σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή ΔΠΘ. Ένα πανελλήνιας εμβέλειας επιστημονικό γεγονός, μοναδικό στην Ελλάδα που ξεπερνά τις δυνατότητες ενός περιφερειακού συλλόγου κι ενός περιφερειακού πανεπιστημίου. Επίσης, προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να υποστηρίξουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των φαρμακείων μας. Το επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι οι νέες εγκαταστάσεις του ΦΣΕ, που εγκαινιάστηκαν επίσημα στις 11-9-21. Ένα πραγματικό κόσμημα, αντάξιο του κύρους και της εμβέλειας του Συλλόγου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες και πολυποίκιλες ανάγκες του.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες μου τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα όλα αυτά τα χρόνια. Και, φυσικά, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ήταν πάντα παρόντα για να μεταφέρουν τα μηνύματά μας προς το κοινό.

Παραμένω ως μέλος του ΔΣ του ΦΣΕ και φυσικά ως αντιπρόσωπους του ΦΣΕ στον ΠΦΣ έτοιμος να συμβάλλω όπου κι όπως μπορώ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin