Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων «Η Ενότητα»: Σταματήστε την δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση να επιβληθεί στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου το εξοντωτικό πρόστιμο των 3000 ευρώ για συμμετοχή σε συμβολική κινητοποίηση. Η συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, κτλ) και αφορούσε την αντίθεση στο κλείσιμο υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής και όχι μόνο να αναγκάζεται να διανύει 60 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθεί.

Είναι καθαρό πως δεν υπήρχε κανένας υγειονομικός λόγος για την επιβολή του προστίμου και στόχος είναι η φίμωση και η τρομοκρατία, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Έρχεται σε μια περίοδο έντασης του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαγορεύσεων, αλλά και όξυνσης των προβλημάτων του λαού.

Ενώνουμε τη φωνή μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, ότι η πάλη του λαού τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας δεν μπορεί να σταματήσει και δε θα σταματήσει. Απαιτούμε να ακυρωθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου από το Αστυνομικό τμήμα Δικαίων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη