Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Σωματείο Εστίασης Αλεξανδρούπολης: «Ιδιότυπη» καραντίνα της περιοχής μας με το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών

Την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση του εκφράζει το Σωματείο Εστίασης Αλεξανδρούπολης με επιστολή του για την κυβερνητική απόφαση περί απαγόρευσης διέλευσης επισκεπτών από τους συνοριακούς σταθμούς Ροδόπης και Έβρου. Για στοχοποίηση και ιδιότυπα καραντίνα της περιοχής μας γίνεται λόγος στην ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή που εξέδωσε το Σωματείο. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας για την πρωτοφανή αυτή «στοχοποίηση» της περιοχής μας .

Το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Ορμένιου, Νυμφαίας και Εξοχής αποτελεί μια «ιδιότυπη» καραντίνα της περιοχής μας με στόχο την απομόνωση της από κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη, «προτρέποντας» τον κατά μία έννοια για επίσκεψη σε άλλα μέρη την χώρας, καθώς η μοναδική δίοδος πλέον είναι ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή και για την Θράκη, δεδομένου του προσφυγικού προβλήματος και των εντάσεων που δημιούργησε στην περιοχή μας το προηγούμενο διάστημα αλλά και της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην γειτονική Τουρκία μειώνεται σημαντικά η τουριστική κίνηση. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, κι ενώ αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τα καταστήματα μας έρχεται αυτή η απόφασή της Κυβέρνησης βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής και φυσικά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης και άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Θεωρούμε λοιπόν, επιτακτική ανάγκη την άμεση αλλαγή της απόφασης της Κυβέρνησης, καθώς το ζήτημα αφορά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.
 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                   ΓΚΟΥΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email