Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενότητα»: «Δεν είμαστε αναλώσιμοι – Δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρου δουλειάς»

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα» καταγγέλλει την ύπαρξη δεκάδων κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής και ταυτόχρονα την ανυπαρξία ελέγχων και προστασίας των εργαζομένων από μεριάς των εργοδοτών από τον κορωνοϊό. Το Σωματείο ζητά την ενεργότερη και ενισχυμένη ανάμειξη των κλιμακίων του ΕΟΔΥ ώστε να διασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό η υγειονομική ασφάλεια του εργατικού δυναμικού της περιοχής και ιδιαίτερα αυτών που δεν έχουν επηρεαστεί από την επιβολή της καραντίνας. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες από εργαζόμενους στο σωματείο μας για την ύπαρξη κρουσμάτων σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην περιοχή μας. Η στάση της εργοδοσίας είναι εγκληματική απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Καμία ενημέρωση, καμία πρόβλεψη για μαζικά τεστ χωρίς κόστος για τους εργαζόμενους, απόκρυψη των κρουσμάτων. Και παράλληλα, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες για να βγαίνει η δουλειά.

Ενώ εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει το ζήτημα, ενώ η πραγματικότητα δείχνει ότι οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ακόμα και σε ευαίσθητους χώρους όπως το γηροκομείο, καμία πρόνοια δεν υπάρχει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, το κράτος και την εργοδοσία.

Μάλιστα, ενώ εδώ και μια βδομάδα έχουμε κάνει συγκεκριμένη καταγγελία για μεγάλη βιομηχανική μονάδα τροφίμων στη ΒΙΠΕ δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σωστά κάνει και πρέπει να γίνονται στους νεοσύλλεκτους τα τεστ, αλλά έπρεπε να έχει προβλεφθεί η ενίσχυση των κλιμακίων με προσωπικό και μέσα για να μην σταματήσει ο έλεγχος και τα τεστ στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους γιατί κάθε μέρα που περνάει είναι πολύ κρίσιμη για να μετριαστεί η διασπορά του ιού.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Ως εδώ! Να σταματήσει το έγκλημα εδώ και
τώρα!

Πλέον την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά η εργοδοσία και η κυβέρνηση για ότι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.

Τώρα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς!

Μέτρα προστασίας, προσλήψεις υγειονομικών, ενίσχυση των κλιμακίων
του ΕΟΔΥ σε μέσα και προσωπικό, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη