Τέσσερα σωματεία του Έβρου «φωνάζουν»: Να μην κλείσει κανένα σχολικό τμήμα ούτε στο Σουφλί ούτε πουθενά!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Θέση για το ζήτημα που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες πανελλήνιες διαστάσεις σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση τμημάτων της Α’ Λυκείου στο ΓΕΛ Σουφλίου, πήραν 4 σωματεία του Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η Ενότητα», η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πολης & Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου, ζητούν με μια φωνή να μην κλείσει κανένα τμήμα σε κανένα σχολείο.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας στηρίζουμε το δίκιο αγώνα των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων. 

Η κυβέρνηση αντί πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναπλήρωση των μαθησιακών κενών που άφησε η περίοδος της τηλεκπαίδευσης ,αντί να καλύψει τα πολλά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν, προσπαθεί να εξοικονομήσει προσωπικό με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η επιλογή αυτή της ΝΔ αποτελεί συνέχεια και εφαρμογή  όλων των μέχρι σήμερα αντιεκπαιδευτικών νόμων, και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που σκοπό έχουν να φτιάξουν ένα σχολείο που οι μαθητές και οι καθηγητές θεωρούνται κόστος.

Βλέπουμε να δίνονται δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για πράσινη ανάπτυξη  και νατοϊκούς  εξοπλισμούς ενώ για την ανάγκη των μαθητών να έχουν δασκάλους, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λεφτά δεν υπάρχουν!

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες ,

όπως δίνουμε καθημερινά τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας,7ωρο– 5νθήμερο–35ωρο και να ακυρώνεται στην πράξη  ο τελευταίος αντεργατικός  νόμος έκτρωμα, έτσι μαζί με τους εκπαιδευτικούς ,τους γονείς και τους μαθητές απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα!
  • 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Τα σωματεία :

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ   

 Αλεξανδρούπολη 20/11/2021

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin