Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Τα αγροτικά ζητήματα στο επίκεντρο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών – Περιοδεία της πρώην υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον Έβρο

Τον Έβρο επισκέφτηκε η πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνη αγροτικού τομέα του κόμματος, Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η  περιοδεία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας  ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με φορείς και στελέχη του κόμματος στο επιμελητήριο Έβρου και μίλησε σε εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «ζωή με αξιοπρέπεια».

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου έκανε αναφορά στα αγροτικά προβλήματα και τις προτάσεις του κόμματος για την επίλυση τους, στο φορολογικό, στην ακρίβεια, σε ζητήματα που οδηγούν στην υπονόμευση του κράτους δικαίου και την κοινωνική πολιτική που πρέπει να υπάρχει. Επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η πρώην υφυπουργός που βάζει υποψηφιότητα για το ευρωκοινοβούλιο, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον κύριο Αυγενάκη υποστηρίζοντας, πως δεν αισθάνεται την ανάγκη να αιτιολογήσει και να απολογηθεί για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στην Κομισιόν το Δεκέμβριο του 2021 και εγκρίθηκε από την ΕΕ το Νοέμβριο του 2022. Ενώ λοιπόν η ΝΔ αφαίρεσε με το δικό της σχέδιο, το 27% των επιδοτήσεων από τους κτηνοτρόφους, το 19% από τις μόνιμες καλλιέργειες και το 17% από τις αρόσιμες, λέει τώρα πως αγωνίζεται για τη μεταφορά πόρων μεταξύ του Πυλώνα Ι των επιδοτήσεων και του Πυλώνα ΙΙ.

Είναι μάλιστα ξεκάθαρο, τόνισε η κυρία Τελιγιορίδου, πως ο κύριος Αυγενάκης για να κρύψει την ανεπάρκειά του υιοθετεί το δόγμα ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος και πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις και πρόσθεσε, πως ο υπουργός αποσιωπεί πως η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδίασε τα πιο πολυάριθμα και πολύπλοκα οικολογικά σχήματα στην Ε.Ε. χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς του αγροτικού τομέα.

Η κυρία Τελιγιορίδου ανέφερε, πως όσο κι αν ο κύριος Αυγενάκης προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του αγροτικού κόσμου, όσο κι αν ζητάει την κάλυψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος προεκλογικά, καθώς προτείνει να γίνει μια συνεδρίαση των υπουργών του ΕΛΚ στην Ελλάδα πριν τις ευρωεκλογές, τον διαβεβαιώνουμε πως οι Έλληνες αγρότες τώρα ξέρουν και δεν μπορεί να τους παραπλανεί. Ξέρουν πως για την δυστοπία που βιώνουν φταίει αποκλειστικά η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη