Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τα Ελληνικά πυροσβεστικά άρματα μπαίνουν στις φωτιές (video)

Όπως είδαμε, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού, τα κατασκευασμένα από Ελληνικά χέρια, πυροσβεστικά άρματα ετοιμάζονται να ριχτούν στην «μάχη» με τις φλόγες.

Το πυροσβεστικό άρμα μάχης μελετήθηκε και κατασκευάστηκε στο Βελεστίνο, από μηχανικούς και προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, του Εργοστασίου 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ).

Το 304 ΠΕΒ είναι ένα από τα αμυντικά εργοστάσια της χώρας, που κάνει σπουδαία δουλειά, με ελάχιστο κόστος και περιορισμένα μέσα. Πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό μαζί δημιουργούν κατασκευές όπως το πυροσβεστικό άρμα «Δαυίδ», (έχουν κατασκευαστεί τρία) πάνω στο ερπυστριοφόρο άρμα «Leopard-1A5», γερμανικής κατασκευής.

Στο 304 ΠΕΒ παρέλαβαν τρία τέτοια άρματα, άχρηστα για τον ελληνικό Στρατό και πάνω στο πλαίσιό τους τοποθέτησαν δεξαμενές νερού, με όλες τις λειτουργίες ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος.

Ο «Δαυίδ» έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού εδράζονται πάνω σε άρμα μάχης, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα.

Το άρμα έχει την δυνατότητα εκτόξευσης νερού σε μήκος 50 μέτρων, ενώ ζυγίζει μαζί με την δεξαμενή των 12 τόνων, 45 τόνους. Έχει πλήρωμα δύο άτομα, οδηγός και χειριστής, ενώ στα δύο από τα τρία άρματα η πυρόσβεση γίνεται με την χρήση joy stick.

Τα τρία πυροσβεστικά άρματα είναι κατανεμημένα ανά ένα στα πεδία βολών αρμάτων (ΠΒΑ) Λιτοχώρου, Ξάνθης και Λέσβου.

Πηγή: newsauto.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη