Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους- Τι θα ανακοινωθεί σήμερα 24 Αυγούστου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Lockdown για ανεμβολίαστους ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ανακοίνωση αύριο των μέτρων που βάζουν στοπ στην είσοδο όσων δεν έχουν εμβολιαστεί σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, εστίασης και διασκέδασης.

Η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των αρνητών τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη χθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

«Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίαδας ηλικιωμένων. 

«Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν τις επιτροπές και τις ανακοινώσεις αύριο. Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο» σημείωσε επιπροσθέτως.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα ισχύει υποχρεωτικό rapid test κάθε εβδομάδα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν το πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ το κόστος για το τεστ αναμένεται να είναι γύρω στα 10 ευρώ και θα επιβαρύνει τους ίδιους, ενώ θα υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων πχ στην εστίαση, που είναι πιθανό η υποχρεωτικότητα για τα τεστ να είναι και για 2 φορές την βδομάδα. 

Παράλληλα, προβλέπεται απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστίαση δηλαδή σε χώρους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την χρήση μάσκας όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, συζητείται σθεναρά και είναι πιθανό να απαιτείται τεστ 48ωρών και χρήση της μάσκας για την είσοδο ανεμβολίαστων σε θέατρα και κινηματογράφους.

«Οι επεμβάσεις θα είναι για τους ανεμβολίαστους διοτί αυτοί έχουν αποφασίσει να ρισκάρουν περισσότερο και για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Σε κλειστούς χώρους ανεμβολίαστος δεν νομίζω να μπορεί να μπει πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας θα μείνουν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν εμβολιαστούν ή δεν κάνουν με δικά τους έξοδα δύο μοριακά τεστ την εβδομάδα και τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές. 

«Προφανώς εκπαιδευτικοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή εργαστηριακού τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εργασία» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει νέο lockdown το χειμώνα. 

Πηγή: skai.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin