Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τα Μερομήνια «μίλησαν» για το 2024, έτσι θα είναι ο καιρός τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει ο συγγραφέας – λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, η νέα χρονιά μπαίνει με ψύχος που συνεχίζεται μέχρι και μετά τα Φώτα. Δυσκολίες παρουσιάζει ο καιρός καθημερινά, σχεδόν έως τις 8 με 10 Ιανουαρίου 2024. Στη συνέχεια αρχίζει μία ολιγοήμερη ανομβρία αλλά με πολύ κρύο, βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και πλημμύρες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βογιατζής που μελετά τον καιρό προβλέπει για τον Ιανουάριο: Κανένα σύννεφο 1 έως 10. 11 έως 20 ήπιος καιρός με αέρα, ίσως βροχές και κρύο. 21 έως 31 ίσως βροχές και αέρας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Λαρισαίο αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο Ιανουάριος 2024 θα κυλήσει ως εξής: Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

Πηγή: dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email