Τα τέλεια τσουρέκια της μαμάς μου!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα πιο τέλεια τσουρέκια με τα χεράκια σας?

Μήπως ψάχνετε αυτή τη μια συνταγή, για τα πιο τέλεια, μυρωδάτα, αφράτα τσουρέκια των ονείρων σας?

Μην ψάχνετε άλλο…. Αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε! Η συνταγή για τα πιο τέλεια τσουρέκια της μαμάς μου!

Αέρινα, αφράτα και βελούδινα, λαστιχωτά, πεντανόστιμα και γεμάτα κλωστές… Γλυκά όσο πρέπει και απίστευτα μυρωδάτα, από το κάρδαμο και το μαχλέπι, το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Τα τέλεια τσουρέκια της μαμάς μου!

  • Μερίδες: 2 μεγάλα ταψιά  Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής : 2 ώρες  Χρόνος ψησίματος: 80 λεπτά 
  •  

Υλικά

  • 2 ½ κιλά αλεύρι Robin Hood
  • 12 αυγά χωριάτικα
  • 900γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 600γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 400γρ. μαργαρίνη(τύπου βιτάμ)
  • 2 συσκευασίες κακουλέ(κάρδαμο) σπόρους
  • 2 συσκευασίες μαχλέπι σπόρους
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 200γρ.μαγιά νωπή
  • ½ κ.γ.  αλάτι
  • Λίγο ηλιέλαιο για το ζύμωμα και το άλειμμα της λαδόκολλας
  • 2 αυγά χτυπημένα για την επάλειψη

Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin