Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Τελετή υποδοχής των πρώτων φοιτητών στη σχολή ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο – Συγκίνηση και αισιοδοξία για το νέο εγχείρημα

Στα καταληκτικά λόγια του πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη, βρίσκεται και η “πεμπτουσία”, όλης αυτής της υπόθεσης, ο οποίος και δανείστηκε τη φράση του Πάουλο Κοέλιο, ότι δηλαδή: «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»…

Όλα ήταν ακριβώς, όπως έπρεπε να είναι…ρυθμισμένα και με κάθε λεπτομέρεια, ώστε αυτή η μέρα να μείνει χαραγμένη τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους φοιτητές!

Η σχολή ψυχολογίας του ΔΠΘ είναι πια γεγονός και αποτελεί πραγματικότητα, και αν μερικά χρόνια πριν, αυτή η εξέλιξη φαινόταν ως ένα άπιαστο όνειρο, τώρα όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή! Και όλοι ήταν ευγνώμων που τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι σε αυτή τη διαδρομή των ετών, η απογοήτευση και η πικρία κυριάρχησαν…

Όλοι ήταν εκεί, όλοι όσοι συνέβαλαν στην ίδρυση και λειτουργίας της σχολής στο Διδυμότειχο, για να υποδεχτούν με το πιο λαμπρό και επίσημο τρόπο τους πρώτους φοιτητές που κάνουν “ποδαρικό” σε μια σχολή, για την οποία όλοι έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, με το στοίχημα της μακροημέρευσης της, να είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση όλων.

Ο δήμος Διδυμοτείχου διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση υποδοχής, προκειμένου να ευχηθεί στα νέα παιδιά που επέλεξαν αυτή την ολοκαίνουργια , με πολλές προοπτικές και ζήτηση σχολη για να φοιτήσουν, να έχουν μια πορεία γεμάτη ουσιαστική γνώση και αξέχαστη εμπειρία, σε μια πόλη που θα τα αγκαλιάσει σαν δεύτερη οικογένεια τους.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος το ΔΠΘ, ο δήμος και το υπουργείο παιδείας χρειάστηκε πολλές φορές να κάνουν βήματα πίσω, φτάνοντας μάλιστα και σε αδιέξοδα κατά καιρούς, αλλά η αναγκαιότητα της ίδρυσης μιας νέας σχολής μετά και το “ναυάγιο” της νοσηλευτικής υπερίσχυσε των όποιων προβλημάτων και εμποδίων.

Οι 80 φοιτητές που ήδη βρίσκονται στην πόλη των Κάστρων, έχουν σκορπίσει αισιοδοξία και χαρά, καθώς τα πρώτα δείγματα της παρουσίας τους αποτυπώνονται στην τοπική αγορά με τα αρχικά σημάδια να είναι καθόλα ευοίωνα.

Στο κτίριο του δημαρχείου, που στεγάζει προσωρινά τους νεοεισερχόμενους, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, για να μπορούν να κάνουν τα μαθήματα τους απερίσπαστα και με ασφάλεια, ενώ έπονται και άλλες για την πιο εύρυθμη λειτουργία της. Στην τελετή καλωσορίσματος όλοι ανέφεραν τα βήματα, που προηγήθηκαν για να ανοίξει η σχολή, εστιάζοντας στο υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, που για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποτελούσε την κυρίαρχη στόχευση.

Στην εκδήλωση της υποδοχής οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για το πρόγραμμα των σπουδών τους, καθώς και για τις δομές και τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου, ενώ αμέσως μετά διασκέδασαν στη συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμήν τους από τη δημοτική αρχή, με την προσμονή, ότι ξεκινά ένα “ταξίδι” που θα θυμούνται για μια ζωή και γιατί όχι, όπως ειπώθηκε, να είναι και οι ίδιοι που ενδεχομένως να στελεχώσουν μελλοντικά αυτήν τη σχολή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη