Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τεχνικές φωλιές για το δάσος της Δαδιάς δώρισαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Δράμας

Τα νυκτόβια αρπακτικά πουλιά είναι είδη με μεγάλη οικολογική αξία, καθώς αποτελούν βασικούς θηρευτές των μικρών τρωκτικών, συμβάλλοντας σημαντικά στον έλεγχο των πληθυσμών τους. Το γεγονός αυτό τα καθιστά πολύ ωφέλιμα για τη γεωργία.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ευχαριστεί θερμά το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Δράμας για την προσφορά τεχνητών φωλιών, καθώς και τους γονείς των μικρών μαθητών για την δωρεά αυτή. Δηλώνουν ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους, καθώς πολλές φωλιές αυτών των ειδών είχαν καταστραφεί από την πυρκαγιά του 2023.

Για την τοποθέτηση των τεχνητών φωλιών θα επιλεχθούν κατάλληλες τοποθεσίες σε παλιές αποθήκες και σε δέντρα μέσα στο δάσος, οι οποίες προσεγγίζουν τις συνθήκες που επιλέγουν τα συγκεκριμένα πουλιά για να φωλιάσουν.

Ευελπιστούμε στην επιτυχία του εγχειρήματος και θα παρακολουθούμε συστηματικά τις φωλιές για να καταγράψουμε την χρήση τους από τα πουλιά.

Κάθε τέτοια προσφορά, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης στο δύσκολο έργο μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη για εμάς και σας ευχαριστούμε πολύ και πάλι.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη