Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΤΕ Έβρου Κ.Κ.Ε.: «Να μην γίνει η αμερικανική βάση στο στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη»

Κατά της αμερικανικής βάσης που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη, τίθεται η Τομεακή Επιτροπή του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στον Έβρο.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας στα πατήματα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνει την συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, υλοποιώντας μάλιστα τον διακαή πόθο των Αμερικανο- ΝΑΤΟικών φονιάδων για μόνιμη παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι μετά την παραχώρηση  του λιμανιού, σειρά έχει το στρατόπεδο Γιαννούλη που θα στεγάσει μόνιμη στρατιωτική δύναμη εκατοντάδων αντρών του Αμερικάνικου στρατού. Άλλωστε όταν απαιτείται «αξιοποιούνται» (παραχωρούνται δηλαδή) και μέρος του στρατοπέδου του Κανδηλάπτη αλλά και το αεροδρόμιο και το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο. Μια τεράστια Αμερικάνο – ΝΑΤΟική βάση δηλαδή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών ομίλων, για να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτό αποσκοπεί η αποστολή των Ελληνικών «Patriot» στην Σαουδική Αραβία, αυτό αποσκοπούσαν και οι προηγούμενες αποστολές Ελληνικών δυνάμεων σε Κόσσοβο, Αφγανισταν.

Ο λαός μας έχει πικρή πείρα από αυτή την εμπλοκή. Καταστροφή χωρών και λαών, μετανάστευση, προσφυγιά και τόσα άλλα δεινά που φορτώνονται στο λαό μας και τους άλλους λαούς. Η περιοχή μας μετατρέπεται σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων.

Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Η εικόνα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ πρέπει να μείνει χαραγμένη στη σκέψη του λαού μας και να επανέρχεται όταν του μιλάνε για ασφάλεια. Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη.

 Την ίδια στιγμή στην Αθήνα συναντώνται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν θέματα «στρατηγικής σημασίας», ξεδιπλώνοντας ουσιαστικά τα σχέδια για την αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η ατζέντα «ΝΑΤΟ 2030» που εγκρίθηκε τον Ιούνη, ενισχύει ακόμα περαιτέρω την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ. Βάζει στο στόχαστρο την Κίνα μαζί με την Ρωσία. Οι αστικές τάξεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και των αντιπάλων τους, διαμορφώνουν την νέα «αιμάτινη» σκακιέρα, προετοιμάζοντας τον επόμενο πόλεμο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Έβρου να δυναμώσει τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή στην Αλεξανδρούπολη ή σε άλλη περιοχή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

18/09/21

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη