Την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ φιλοξένησε διαδικτυακά το Λύκειο Σουφλίου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την Τρίτη 20-04-2021 το Γενικό Λύκειο Σουφλίου στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα “Σχολεία-Πρεσβεις του ΕΚ” “φιλοξένησε” διαδικτυακά την Ελληνίδα ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων, κ. Ελίζα Βοζενμπεργκ.

Η κ. Βόζενμπεργκ, ιδιαίτερα πρόσχαρη και επικοινωνιακή, διαλέχθηκε με τους μαθητές μας και απάντησε με μεστό λόγο και εμπειρική σοφία σε ερωτήσεις που αφορούν στη λειτουργία της ΕΕ, του ΕΚ αλλά και τη θέση της γυναίκας στην ΕΕ.

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτισμική προσφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη και στα θετικά που αποκόμισε η χώρα μας σε όλο αυτό το διάστημα στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας κ.α., τονίζοντας ότι ο δρόμος για την εξέλιξη και την μέγιστη επιθυμητή απόδοση των κρατών μελών και της Ένωσης είναι ακόμη μακρύς.

Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με αισιοδοξία για τις ευκαιρίες που μπορούν να αδράξουν οι νέοι από τα προγράμματα και τις δυνατότητες πολιτισμικής ανάπτυξης και ευημερίας αλλά και την ευθύνη τους ως Ευρωπαίοι πολίτες να είναι ενεργοί και με όπλο τον σεβασμό στις ρίζες τους, τη θέληση και την επιμονή, να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου και την εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin