Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Τι θα συμβεί για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου στα σχολεία – Ξεχωριστή ημέρα για τους μαθητές

Ξεχωριστές δράσεις που θεσπίζονται για πρώτη φορά… Δραστηριότητες αφιερωμένες στη φιλοζωία θα λάβουν χώρα στα σχολεία την Πέμπτη 4 Απριλίου, καθώς από φέτος καθιερώνεται η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Θα «γιορτάζεται» κάθε χρόνο την ίδια μέρα σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια με διάφορες δράσεις που θα προωθούν τη φιλοζωία.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας δεν αναφέρει κάτι για τα μαθήματα εκείνη την ημέρα, παρά μόνο για την τέλεση δραστηριοτήτων. Το κάθε σχολείο θα φροντίζει για τις δικές του δράσεις.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος:

Την 4η Απριλίου, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, θα πραγματοποιηθούν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και στα ομογενειακά σχολεία του εξωτερικού, μια σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων, ενημερώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ή άγριων ζώων, σεμιναρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών και φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων (π.χ. θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων, κ.λπ.).

Σύμφωνα με τη εγκύκλιο είναι σημαντική η συνεργασία και συνδρομή ειδικών επιστημόνων όπως κτηνιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών και ατόμων που απασχολούνται επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά σε χώρους φιλοξενίας και φροντίδας ζώων, προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις της ημέρας ομιλίες, προβολές και παρουσιάσεις έργων και δράσεων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη