Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Τον Δεκέμβριο η καταβολή του Youth Pass

Πιο πίσω πηγαίνει  σύμφωνα με πληροφορίες  η καταβολή του Youth Pass των 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει το επίδομα  τον προσεχή Δεκέμβριο αντί τον Σεπτέμβριο,όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Αντιστοιχα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους σχεδιάζεται να ανοίξει τον Οκτώβριο. Tο νέο Youth Pass δεν αποτελεί έκτακτη παροχή καθώς η λειτουργία του έχει μονιμοποιηθεί και θα δίνεται κάθε χρόνο.

Δικαιούχοι είναι όσοι έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν κωδικούς taxisnet καθως η αίτηση κατατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η καταβολή του επιδόματος

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται για δύο συνεχόμενα έτη: 150 ευρώ στα 18 και 150 ευρώ στα 19, ενώ η ψηφιακή κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της εκδόσεως της.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποσαφηνιστεί, το επίδομα θα μπορούν οι δικαιούχοι να το εξαργυρώνουν σε δραστηριότητες που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές όπως : αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές.

Ειδικότερα μπορεί να αξιοποιηθεί για:

 1. ενοικίαση αυτοκινήτων
 2. ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
 3. σιδηροδρομικές μεταφορές
 4. σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
 5. υπηρεσίες ταξί
 6. υπηρεσίες λεωφορείων
 7. αεροδρόμια / αεροσταθμοί
 8. ταξιδιωτικά πρακτορεία
 9. λοιπές μεταφορές
 10. σινεμά
 11. αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
 12. θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
 13. ορχήστρες και μπάντες
 14. εκθέσεις, τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
 15. λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

Κάτι παρόμοιο συνέβη με το Freedom Pass που είχε δοθεί σε όσους νέους έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Το συγκεκριμένο δημοσιονομικό μέτρο υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη