Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

“Τουρισμός για Όλους”: Έρχονται νέα voucher μέχρι το 2025

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχιστεί μέχρι το 2025, υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο στόχος που θέσαμε είναι το 2023 να ξεπεράσουμε κατά 10% τα περυσινά ταξιδιωτικά έσοδα» ανέφερε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο υπουργός Τουρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε σε χιλιάδες οικογένειες τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, επενδύοντας στον εσωτερικό τουρισμό περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε, το υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε επωφελείς συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για τις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προβολή των προορισμών με λιγότερο ισχυρό brand, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, επισημαίνοντας ότι την περασμένη σεζόν οι πληρότητες σε πολλές περιοχές- όπως η Αίγινα, η Λήμνος, η Ναύπακτος, η Σύμη, κ.α- έφτασαν σε επίπεδα που δεν είχαν αγγίξει ποτέ στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι το τελευταίο που πρέπει να υποστεί η χώρα είναι να μπει σε περιπέτειες πολιτικής αστάθειας, καθώς ένα αδύναμο κυβερνητικό σχήμα, μια συμμαχική κυβέρνηση ετερόκλητων προγραμματικά δυνάμεων ή μια κυβέρνηση- προϊον εκβιασμών αντί συνεργασιών, θα φέρει τη χώρα και εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά πίσω.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη