Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στη Ραιδεστό -Τουλάχιστον 10 τραυματίες (VIDEO)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το μεσημέρι σε λιμάνι στην επαρχία Κοτζαέλι στη βορειοδυτικήΤουρκία στην περιοχή του Μαρμαρά.

Στην περιοχή εστάλη μεγάλος αριθμός οχημάτων της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Αναφέρεται ότι η έκρηξη έγινε σε σιλό με στάρι.

Η αιτία της έκρηξης στο λιμάνι της συνοικίας του Κοτζαέλι παραμένει ακόμα άγνωστη, καθώς οι κάτοικοι ανέφεραν ότι τα παράθυρά τους έσπασαν και τα πλάνα δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς.

Η ρεπόρτερ του CNN TÜRK, Hasret Kaya, η οποία μετέδωσε τις πρώτες πληροφορίες, είπε σε ζωντανή μετάδοση, «Έμαθα ότι ένα από τα σιλό αποθήκευσης σιταριού εξερράγη. Εκτιμάται ότι συνέβη ενώ ένα πλοίο αγόραζε σιτάρι σε εκείνο το σημείο.».

Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με το τι προκάλεσε την έκρηξη.

Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σεντάρ Γιαβούζ, αναγγέλοντας την έναρξη έρευνας για τα αίτια της έκρηξης.

Η έκρηξη συνέβη στις 14:40 κοντά στα σιλό του Τουρκικού Οργανισμού Σιτηρών (TMO), τόνισε ο κυβερνήτης.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό», είπε ο Γιαβούζ.

«Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Πηγή: skai.gr και ert.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη