Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Τουρκία: Προπαγανδιστική ταινία για την “καταπιεσμένη” μειονότητα της Θράκης

Προπαγανδιστική ταινία για τη ζωή του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας στη Θράκη, Αχμέτ Σαδίκ, θα προβάλλει το επόμενο διάστημα το τουρκικό δίκτυο TRT.

Πρόκειται για αυτοβιογραφική ταινία, που θα παρουσιάζει τη ζωή και την πορεία του ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ, ο οποίος φιλοδοξούσε να εξελιχθεί, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές του 1990, στον Ντενκτάς της Θράκης.

Μ’ ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, αναρτώντας και σχετικό τρέιλερ, που δείχνει σκηνή από τον Σαδίκ να οδηγείται μέσα σε αστυνομική κλούβα σε ελληνικό δικαστήριο και να δικάζεται, δηλώνοντας «περήφανος» για την τουρκική καταγωγή του.

«Αρχίσαμε εργασίες για την ταινία που περιγράφει την ζωή του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ-ηγέτη του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για δικαιώματα και ελευθερίες. Ο αγώνας του Δρ. Σαδικ Αχμέτ ενάντια στην καταπιεστική πολιτική της Ελλάδας δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ας αναπαύεται η ψυχή του» έγραψε προκλητικά ο Ερέν, δίνοντας και το στίγμα του προπαγανδιστικού περιεχομένου της ταινίας.

Όλα αυτά και ενώ ο θόρυβος της πρόσφατης επεισοδιακής συνέντευξης τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Ντεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν έχει κοπάσει.

Η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, που προκλητικά αποκαλεί «τουρκική», από τις ελληνικές Αρχές στη Θράκη, λαμβάνοντας δια στόματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών την απάντηση πως στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, σύμφωνα και με τη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία έχει συνυπογράψει και η Τουρκία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη