Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “πετάει” για Κύπρο – Το καλοκαίρι θα συνδεθούν αεροπορικά οι δύο περιοχές- Ποιες οι κινήσεις της δημοτικής αρχής

Ακόμη ένας προορισμός, ακόμη μια πτήση, ακόμη μια σύνδεση αεροπορική. Από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” σε λίγους μήνες θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται αεροπλάνα από και προς την Κύπρο. Η προεργασία είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν, με τις ανάλογες επαφές και συναντήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς και με την δημοτική αρχή να βάζει στόχο την συγκεκριμένη αγορά και να κινείται ανάλογα, ώστε από την άνοιξη και μετά η πτήση για Κύπρο να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τάσο Σεραφειμίδη, η αεροπορική επικοινωνία με την μεγαλόνησο ήταν προτεραιότητα του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος εργάστηκε στοχευμένα και με επιχειρήματα, καθώς πρόκειται για μια βιώσιμη γραμμή,είναι μια τουριστική αγορά στην οποία μπορεί ο δήμος να απευθυνθεί και να καταστεί βιώσιμη, εξάλλου στην περιοχή ζουν και δραστηριοποιούνται πολλοί Κύπριοι.

Αναμφισβήτητα η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Αλεξανδρούπολη με τον αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη να αναφέρει, πως επίσημα μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την λειτουργία αυτής της πτήσης από το 2024, ούτε ποια εταιρεία θα αναλάβει αυτήν την αποστολή, ωστόσο εκτιμά γνωρίζοντας και τις πρωτοβουλίες που γίνονται στο παρασκήνιο, ότι αυτό το δρομολόγιο θα ξεκινήσει και ίσως γίνουν και δοκιμαστικές πτήσεις μέσα στο χειμώνα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη