Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Το Γυμνάσιο Φερών και η επιχείρηση του “School Buddy” μία από τις 11 καλύτερες μαθητικές «start-up»

Τις 11 καινοτόμες μαθητικές «startup» που ξεχώρισαν και θα διαγωνισθούν στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» ανακοίνωσε το Junior Achievement Greece.

Τα πρωτότυπα προϊόντα/υπηρεσίες που δημιούργησαν τα παιδιά  «επιχειρηματίες», εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή του οργανισμού, η οποία, αφού εξέτασε αναλυτικά τα περισσότερα από 90 business  plan των μαθητικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, επέλεξε τις 11 καλύτερες που θα διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο στον εθνικό τελικό του παγκόσμιου προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση – JA  Company  Program».

Ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης της χρονιάς  -που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση του Junior Achievement Greece- θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 στον Ταύρο Αττικής.  Η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης JA  Europe/Gen-E 2024που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Κατάνια της Ιταλίας στην Σικελία, στις 2-4 Ιουλίου 2024. Στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior  Achievement  συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη, οι καλύτερες που ανέδειξε η κάθε χώρα στους εθνικούς τελικούς διαγωνισμούς.

«School Buddy», από το Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης & Γυμνάσιο Φερών Έβρου: Το “SCHOOL BUDDY” είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα λειτουργήσει ως ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών μονάδων για την αναδιανομή και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πόρων (όπως θρανία, καρέκλες, υπολογιστές, βιβλία, κ.α.) που μένουν αναξιοποίητοι στις αποθήκες κάθε σχολείου. Έτσι θα συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικης κοινότητας ενώ παράλληλα θα στηρίξει την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα. Επίσης, δημιουργείται ένας μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων, που δεν υπάρχει σήμερα. Στην πλατφόρμα αυτή εκτός από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, που θα μπορούν να αλληλοβοηθηθούν στον εξοπλισμό, θα μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν εξοπλισμό (ως χορηγία) σε σχολεία που τον έχουν ανάγκη. Η εταιρεία θα ενθαρρύνει τα σχολεία όλης της χώρας να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για τη διάδοση της υπηρεσίας μας. Στόχος της αποτελεί η ευαισθητοποίηση όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν, έτσι ώστε όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες να εξοπλιστούν με τους κατάλληλους πόρους και να μην υπάρχουν ελλείψεις και ανισότητες.

Υπεύθυνοι/ες Εκπαιδευτικοί: Λουλουδιά-Ευαγγελία Κεφαλά, Ιωάννης Μπουτζίκας, Αναστάσιος Βρένος, Αναστάσιος Χατζηκωνσταντίνου, Μαρία Ψύλλα

Εθελοντής/Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας: Σταύρος Παπαδόπουλος, Ιδρυτής και Διευθυντής (CEO), Εταιρεία Tile DB Inc

Inspirational Mentor: Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ JA Greece, Συνιδρυτής και Πρόεδρος ΔΣ Upstream, Εταίρος Big Pi Ventures Capital, Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη