Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Το είπε και τελείωσε! Το ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο υπουργός παιδείας… Τέλος η σχολή νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο…

Μας τελείωσε… Το ανεπίσημο έγινε επίσημο και αυτό που αποτελούσε το τελευταίο διάστημα κοινό μυστικό δεν είναι πια… Το ανακοίνωσε και δημόσια βάζοντας τέλος σε μια μακρόχρονη πορεία και σταματώντας την οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια για αναστροφή της κατάστασης.

Ο υπουργός παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης και ανάλυσης του νομοσχεδίου για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του ΔΠΘ γνωστοποιώντας παράλληλα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την σχολή νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, να σταματήσει να υπάγεται στο ΔΙΠΑΕ, να ενταχθεί στο ΔΠΘ και να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κύριος Πιερρακάκης στην τοποθέτηση του δεν άφησε κανένα περιθώριο αλλαγής σχεδιασμού, λέγοντας μάλιστα πως η σχολή υπό τις νέες συνθήκες θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2025. Η δήλωση αυτή και ο τρόπος με τον οποίο έγιναν, δείχνουν, πως οι αρχικοί φόβοι φορέων, πριν τον συναντήσουν και αφότου τον συνάντησαν στην Αθήνα ήταν μάλλον κάτι παραπάνω από αναπόφευκτοι . Ήξεραν μέσα τους, πως η υπόθεση ήταν τελειωμένη, αφού ήταν ξεκάθαρο εδώ και χρόνια πως δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για αποφάσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν μέχρι και σήμερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της νοσηλευτικής, παρά τους αγώνες και τις διεκδικήσεις όλων αυτών των ετών από την τοπική κοινωνία. Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος και τώρα η μόνη ελπίδα που μένει στο Διδυμότειχο είναι η σχολή ψυχολογίας που αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, με την ευχή όλων να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη…Καθώς «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη