Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμμετέχει το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και σας προσκαλεί να περιηγηθείτε δωρεάν στις μόνιμες εκθέσεις του, το Σάββατο 18 Μάϊου 2024, από τις 10.30 έως 14.30 .

Επίσης προσκαλεί τους μαθητές της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζοντας τους Σαρακατσάνους: μια εμπειρία αναβίωσης”.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει ένα σύνολο δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν, με την υποστήριξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, με τα βασικά στοιχεία του σαρακατσάνικου πολιτισμού και του κληροδοτήματος που αυτός μας άφησε.

Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω δημιουργικών διεργασιών, να αναρωτηθούν για τον εσωτερικό κόσμο, την κοσμοθεωρία και την αντίληψη του σαρακατσάνικου φύλου, καθώς και να προσπαθήσουν να συνδέσουν το παρόν της σαρακατσάνικης φυλής με τις ιστορικές καταβολές του.

Μέσω τεχνολογίας και φαντασίας, η σαρακατσάνικη παράδοση θα μπορέσει να προσωποποιηθεί και να αναβιώσει, στα πλαίσια του παιδικού και νεανικού νου.

Κρατήσεις θέσεων: 2551028926

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

‘Ωρες λειτουργίας: 10.30-14.30

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη