Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

«Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο» παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, θα παρουσιασθεί το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024 και ώρα 10.30 το πρωί.

Το παραμύθι παρουσιάζεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης  των μικρών μας φίλων για την σημασία των ανέμων και του κλίματος,  με εκπαιδευτικά παιχνίδια με τον άνεμο και συζήτηση με τον συγγραφέα.

Το παραμύθι αφηγείται η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου.

Διοργάνωση:

Δήμος Αλεξανδρούπολης  Αντιδημαρχίες: Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού και  Τουρισμού, Αρτέον Εκδοτική και Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Σκαρλακίδου

Το βιβλίο:

Ανοίγοντας το νέο βιβλίο,  του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο»,  ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου, ελευθερώνοντας τους ανέμους της γης, της θάλασσας και τ’ ουρανού.

 Ανέμους  που παίζουν και χορεύουν με τα φύλλα του φθινοπώρου, ανέμους  που σκορπίζουν τα σύννεφα φέρνοντας την άνοιξη, ανέμους που μας δροσίζουν και μας χαϊδεύουν το καλοκαίρι, αλλά και ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και ανταριάζουν τις θάλασσες.

Τι θα συμβεί όμως όταν η Μυρτώ, ένα κορίτσι που αγαπά τη ζωγραφική, θελήσει να τους γνωρίσει;

Ποιος θα μπορούσε να της αφηγηθεί καλύτερα τους ανέμους; Θα καταφέρει άραγε να τους ζωγραφίσει;

Εμπρός λοιπόν! Ας γνωρίσουμε τους ανέμους κι ας μάθουμε τα ονόματά τους και τις ιστορίες που κουβαλούν μαζί με την Μυρτώ και μέσα από την αφήγηση ενός παλιού ναυτικού, του Καπετάν Γιώργη

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Αρτέον Εκδοτική  με ονειρική εικονογράφηση των  Ραφαήλ Ελκάς και  Μαρίας Νασοπούλου

Το “Κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο” είναι ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και να ανακαλύψουν τη μαγεία της τέχνης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη