Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Το ΚΤΕΟ Ξάνθης αδειάζει τον Μέτιο!

Το γεγονός της άδικης επιβολής προστίμων στους κατοίκους του Δήμου Μύκης λόγω καραντίνας φέρνει στην επιφάνεια η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης. Συγκεκριμένα, σε πολλούς ιδιοκτήτες οχημάτων επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα επειδή το διάστημα που έπρεπε να περάσουν τον καθιερωμένο έλεγχο τους αυτοί αδυνατούσαν να το πράξουν λόγω της επιβαλλόμενης καραντίνας. Και όλα αυτά χωρίς η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να έχε προβεί σε κάποια ενέργεια προκειμένου να απαλειφθεί το άδικο αυτό πρόστιμο, το οποίο δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των ιδιοκτητών. Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω:

Με απογοήτευση διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά την ανακολουθία λόγων και πράξεων του Περιφερειάρχη Ανατολικής – Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 17/09 ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης μας από την Π.Ε. Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ έθεσε ένα πολύ σοβαρό θέμα: Οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης έμειναν σε καραντίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως όλοι γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην είναι συνεπείς στον έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων τους. Η αδυναμία προσέλευσης τους στον σταθμό ελέγχου λόγω καραντίνας θα έπρεπε να αποτελεί λόγο εξαίρεσής τους από την επιβολή προστίμου, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, καθώς τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί και οι οφειλέτες ήδη τα καταβάλουν ώστε να μπορούν να κινούν τα
οχήματά τους.

Ο κος Μέτιος εμφανίστηκε έκπληκτος σχετικά με την εξέλιξη αυτή, και ψευδώς ισχυρίστηκε ότι η Περιφέρεια έχει κάνει τη σχετική διαδικασία περί απαλλαγής των
οφειλετών
από πρόστιμα για την περίοδο της καραντίνας.

Δυστυχώς για τον ίδιο, υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα, καθώς το ΚΤΕΟ Ξάνθης διαβεβαιώνει γραπτώς ότι ουδέποτε έλαβε από το γραφείο του κου Μέτιου εντολή εξαίρεσης των κατοίκων του Δήμου Μύκης από την διαδικασία επιβολής προστίμων λόγω καραντίνας.

Καλούμε τον κο Μέτιο να αναλάβει έστω και τώρα μία πρωτοβουλία προκειμένου να λυθεί το θέμα που επιβαρύνει οικονομικά και εν αδίκω τους κατοίκους του Δήμου Μύκης και να αποδείξει ότι όντως μπορεί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της ήδη δύσκολης καθημερινότητας των κατοίκων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη