Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Το μήνυμα Μητσοτάκη από τον Έβρο: “Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες του Έβρου, σε όλα τα επίπεδα”

Την αισιοδοξία του ότι το δάσος της Δαδιάς θα αναγεννηθεί, καθώς η ζημιά που προκάλεσε η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη αλλά όχι απολύτως καταστροφική, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή στον Έβρο και παρακολούθησε την παρουσίαση της πρώτης αποτίμησης των επιπτώσεων με βάση τις αυτοψίες που έχουν γίνει και τις δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης. Στην ανάρτηση του στα social media ανέφερε:

Στο δάσος της Δαδιάς συζητήσαμε για τα βήματα αποκατάστασης του δάσους, τόσο σε επίπεδο αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών παρεμβάσεων, όσο και σε επίπεδο προστασίας του οικοσυστήματος, αλλά και ενέργειες για τη στήριξη της περιοχής.

Kάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι, τώρα που έγινε αυτή η μεγάλη συμφορά στη Θεσσαλία, όλη η προσοχή του κρατικού μηχανισμού θα είναι στραμμένη στη Θεσσαλία και θα ξεχαστεί ο Έβρος. Σας εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα βρισκόμαστε κοντά στα προβλήματα του Έβρου με συγκεκριμένες δράσεις και με χρηματοδότηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επουλώσουμε τις άμεσες πληγές μας, αλλά να υλοποιήσουμε κι ένα πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο.

Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες του Έβρου, σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε ένα σύστημα κρατικής αρωγής το οποίο το δουλέψαμε πολύ και δουλεύει καλά. Θα δουλέψει καλά και στην περίπτωση του Έβρου. Αυτό αφορά και στις αποζημιώσεις σε περιουσίες αλλά και τις αποζημιώσεις που αφορούν τις καλλιέργειες και τις δραστηριότητες τις κτηνοτροφικές ή τις μελισσοκομικές, που είναι ασφαλισμένες στον ΕΛΓΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη