Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Το μήνυμα των Μουσουλμάνων της Θράκης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Ελληνική Επανάσταση και τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας.

Το μήνυμα της Μουφτείας Ξάνθης:

Πριν 200 σχεδόν χρόνια, μέσα ένα πανευρωπαϊκό κλίμα απολυταρχίας και συντηρητισμού, το πρώτο συνταγματικό κείμενο των επαναστατημένων αγωνιστών στην Επίδαυρο μιλούσε για τις αρχές τις ισότητας όλων των Ελλήνων και για το σεβασμό όλων των θρησκειών, οι τελετές και οι ιεροπραξίες των οποίων θα εκτελούνται ακώλυτα.

Για εμάς τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι αρχές αυτές εμπνέουν μέχρι και σήμερα την καθημερινή μας ζωή. Έναν σχεδόν αιώνα μετά το 1821, επιλέξαμε κι εμείς να ενταχθούμε στην Ελλάδα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το αφήσαν οι πρόγονοί μας. Και από τότε κάνοντας πράξη τη μετάβαση από το “εγώ” στο “εμείς” συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες πατρίδα, αναπόσπαστο μέρος της οποίας νιώθουμε.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Το μήνυμα της Μουφτείας Κομοτηνής:

Για την Εθνική επέτειο 25η Μαρτίου 1821

Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας . Ευχόμαστε το κάθε καλό για την πατρίδα μας. Σήμερα συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Προσευχόμαστε για να τελειώσουν σύντομα αυτές οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

Πριν 200 σχεδόν χρόνια, μέσα ένα πανευρωπαϊκό κλίμα απολυταρχίας και συντηρητισμού, το πρώτο συνταγματικό κείμενο των…

Posted by Μουφτεία Ξάνθης on Wednesday, March 24, 2021

Για την Εθνική επέτειο 25η Μαρτίου 1821 Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας . Ευχόμαστε το κάθε…

Posted by Μουφτεία Κομοτηνής on Wednesday, March 24, 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη