Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Το “μελαχρινό” ή βραστό κέικ σοκολάτας, ένα νοσταλγικό γλυκό των παιδικών μας χρόνων ήρθε σήμερα για να γλυκάνει τη μέρα μας!

Ένα απλό, απλούστατο (no skills required) κέικ σοκολάτας με αυτό το ονειρεμένο γλάσο… αυτό το βραστό κέικ, το κατσαρολάτο όπως επίσης συνήθιζαν να λένε, είναι μοναδικό, ζουμερό, σοκολατένιο, παλιακό, νοσταλγικό, υπέροχο!

Μόνο με υλικά που έχετε όλοι στο ντουλάπι σας, βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι, αυγά και σοκολάτα. Εγώ έκανα μόνο τρεις αλλαγές, έβαλα βούτυρο αντί για μαργαρίνη, μείωσα τη ζάχαρη και αύξησα την σοκολάτα.

Μελαχρινό

  • Μερίδες:12-14 κομμάτια  Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά  

Υλικά

  • 250γρ.βούτυρο γάλακτος
  • 400γρ.ζάχαρη
  • 6 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350γρ.νερό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 15γρ.μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ.κακάο
  • 200γρ.κουβερτούρα

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin