Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΜπΕλΑλίδικο: Ένα ταξίδι στις γεύσεις!

Αυτό είναι το νέο και πολλά υποσχόμενο εστιατόριο της Αλεξανδρούπολης που αυτοχαρακτηρίζεται ως «μεζεδοτεχνείο», και σερβίρει πιάτα με βάση το κρέας σε συνδυασμό με εξαιρετικά αποστάγματα.

Μπ_ΕλΑ_λίδικο το όνομά του,  με αρκετά «μηνύματα» αλλά κυρίως το ένα και κυριολεκτικό : «Μπελαλίδικο» είναι το φαγητό που καταπιάνεσαι μαζί του για ώρα, που αφοσιώνεσαι σε κάθε βήμα της παρασκευής του, που το μυστικό του είναι το μεράκι και η τέχνη η μαγειρική…

Εκείνο το φαγητό που είναι ικανό να σου αναστατώσει το θυμικό και να σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει νέες αναμνήσεις γύρω από ένα τραπέζι με ατελείωτα μασάλια-κουβέντες που μπλέκονται αρμονικά με τις γεύσεις…

Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία των ανθρώπων του Μπ_ΕλΑ_λίδικου, το ταξίδι μέσω της γεύσης…

Εδώ τα τοπικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους,  το ίδιο και οι παραγωγοί από την Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν όραμα και μεράκι για ανώτερης ποιότητας προϊόντων όπως αυτή αποτυπώνεται στα πιάτα του Μπ_ΕλΑ_λίδικου!

Όσο εμείς γράφουμε, εσείς παραγγέλνετε φάβα με καπνιστή πέστροφα, κολοκυθοκεφτέδες, δροσερή φακοσαλάτα, κριθαρότο με απάκι, πίτα σφακιανή, βουβαλίσια σουτζουκάκια, σκιουφιχτά με μοσχαρίσια μάγουλα…. και η λίστα με τους μεζέδες συνεχίζεται και εμπλουτίζεται με πιάτα-έκπληξη σχεδόν καθημερινά!

Πάντα όμως με έμφαση στην εποχικότητα των προϊόντων, αφού στο Μπ_ΕλΑ_λίδικο «Αλλάζει η εποχή, αλλάζει και το μενού»!

Ενδιαφέρουσα τέλος είναι και η λίστα με τα αποστάσταγματα, ούζα και τσίπουρα που αποτελείται από ντόπιες και ελληνικές ετικέτες.

ΤΟ Μπ_ΕλΑ_λίδικο στην Εμπορίου, έχει όλα τα φόντα για να γίνει το φαγητοστέκι σου στην Αλεξανδρούπολη!

ΤΟ Μπ_ΕλΑ_λίδικΟ