Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Το πάθημα που έγινε μάθημα…Πρόληψη και αντιμετώπιση των εξωτικών νοσημάτων στην ΠΑΜΘ

Με γνώμονα τα γεγονότα του παρελθόντος και όλα όσα υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας ΑΜΘ και κυρίως οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, λόγω του ότι ο Νομός συνορεύει με την Βουλγαρία και την Τουρκία, καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για έγκαιρη ενημέρωση.

Τα εξωτικά νοσήματα και ο κίνδυνος επανεμφάνισής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας σε συνεργασία με την Π.Ε. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις σε σχέση με την πρόληψη, την αντιμετώπιση, τους ελέγχους, τις επιζωωτίες και τα προγράμματα που υπάρχουν για τέσσερα εξωτικά νοσήματα, όπως είναι η ευλογιά των αιγοπροβάτων, ο αφθώδης πυρετός, η πανώλη μικρών μηρυκαστικών και η οζώδης δερματίτιδα.

Οι ομιλητές συμφώνησαν πως ο Έβρος έχει “χτυπηθεί” από τις ζωωνόσους με ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της κτηνοτροφίας να μην επανέρχεται ποτέ μετά από τέτοιες καταστροφές, γι΄αυτό και απαιτείται σχέδιο και δράση ώστε να μην σβήσει ο κλάδος και η τοπική οικονομία να εξακολουθεί να είναι όρθια.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη