Το τέλειο ρεβανί της κυρίας Γεωργίας!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

 Αυτό εδώ είναι το ρεβανί των ονείρων μου… Το κλασσικό ελληνικό ρεβανί με σιμιγδάλι. Αρκούντως αφράτο, με όγκο και σώμα, αρωματικό όσο πρέπει, γλυκό όσο πρέπει, και σιροπιασμένο όπως πρέπει, για τα δικά μου γούστα.

Η κυρία Γεωργία, καλή φίλη και άψογη νοικοκυρά μου έδωσε τη συνταγή της και σας την παρουσιάζω σήμερα εδώ!

Ρεβανί

  • Μερίδες: 12-14 κομμάτια  Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά  

Υλικά για το κέικ

  • 6 μεγάλα αυγά βιολογικά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4κ.σ. γάλα
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μικρό κομματάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη(προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρια νερό
  • 4κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 2κ.σ.χυμό λεμονιού
  • Φλούδες ενός λεμονιού

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin