Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου στην Κίρκη και στην παρέλαση της 14ης Μαΐου

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου ΣΩΚΡΑΤΗΣ θα επισκεφθούν τον οικισμό της Κίρκης τον οποίον βοήθησαν μέσα από την 9η δράση Μονάχου και θα συμμετέχουν και στην παρέλαση της 14ης Μαΐου.

Το 5ο δημοτικό σχολείο Μονάχου συμμετείχε στην 9η δράση Μονάχου, η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθηθούν πυρόπληκτες περιοχές όπως η Κίρκη και περιοχές όπου επλήγησαν από τις πλημμύρες όπως αυτή της Θεσσαλίας, καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Τα σχολεία “υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας».

Σε παλαιότερη ανακοίνωση της Διεύθυνσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου ΣΩΚΡΑΤΗΣ επισημαινόταν:

Μετά από ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας, η 5η τάξη θα συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Τα σχολεία “υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας».

Στόχοι του προγράμματος είναι:

1) Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σχετικά:

α) με την πρόληψη των πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών και

β) των συνεπειών των ανθρωπογενών παρεμβάσεων στα οικοσυστήματα, τις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία,

2) Η απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων αναφορικά με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, και

3) Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών/-τριών με την ανάληψη δράσεων ευαισθητοποίησης και προστασίας των χερσαίων και παράκτιων οικοσυστημάτων της Ελλάδας.

Με βάση τους σκοπούς του προγράμματος το σχολείο μας θα προχωρήσει στην υιοθέτηση της παράκτιας και αρχαιολογικής περιοχής «Αρχαία Ζώνη» στη Μεσημβρία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει υποστεί καταστροφή από τις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου 2023.

Σύμβουλος του προγράμματος προτείνεται η κα Σπυριδούλα-Ιρις Μπέση, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος Μ.Α., Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μονάχου, ως ορίζεται από το πρόγραμμα.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κος Ευάγγελος Θεοδώρου ο οποίος και εισηγήθηκε το αναφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και

Συνεργάτης – Συντονιστής ο Διευθυντής του σχολείου μας κος Ευάγγελος Κορδολαίμης.

Η τελική φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην αναφερόμενη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης από 13 έως 16 Μαΐου 2024.

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2024 του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι μαθητές μας θα συμμετέχουν και στην παρέλαση της 14ης Μαΐου.

Επίσης το σχολείο μας θα έχει συνεργασία με σχολεία της περιοχής ώστε να αναπτύξουμε ιδιαίτερες σχέσης και με τους μαθητές οι οποίοι έζησαν τις δύσκολες αυτές στιγμές των πυρκαγιών στην περιοχή τους.

Επισημαίνουμε επίσης ότι είναι το μοναδικό σχολείο της Ομογένειας που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη