Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Το “evrosmeta.gr”, η ιστοσελίδα για την ανασυγκρότηση του Έβρου λειτουργεί και είναι προσβάσιμη σε όλους – Παρουσιάστηκε στην Δαδιά από Τριαντόπουλο και Μπένο

Βγήκε στον “αέρα” του διαδικτύου το “evrosmeta.gr”. Η ιστοσελίδα που ετοίμασε το “Διάζωμα”, κάνει πρεμιέρα και είναι προσβάσιμη σε όλους. Η προσπάθεια αυτή, που θα λειτουργήσει ως εργαλείο ελέγχου της πορείας του προγράμματος για την ανασυγκρότηση του Έβρου, παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και από τον πρόεδρο του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρο Μπένο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην τοπική κοινωνία, την πορεία αυτής της διαδικασίας. Μια σελίδα, που συνεχώς θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται με πληροφορίες.

Το  “evrosmeta.gr” βαδίζει στα χνάρια μιας πετυχημένης συνταγής του “evoiameta.gr”, πρόκειται ουσιαστικά για μια χάρτα ανασυγκρότησης βασιζόμενη σε 5 άξονες με χρονοδιαγράμματα και εφόδια. ‘Ολα στο φως, με λογοδοσία και διαφάνεια. Είναι μια ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα με απαραίτητη προϋπόθεση την δημοκρατική συμμετοχή όλων των φορέων, θεσμών και πολιτών.

Ο κύριος Τριαντόπουλος, αφού περιέγραψε τα βασικά σημεία της ιστοσελίδας εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι όλα θα κυλήσουν όπως ακριβώς πρέπει για να προκύψουν το ταχύτερο τα επιθυμητα αποτελέσματα του ολιστικού σχεδίου. Η επόμενη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής θα γίνει και πάλι στην Δαδιά στις 14 Φεβρουαρίου.

Το μέλος της επιτροπής Σταύρος Μπένος ανέφερε, πως δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται για τον Έβρο. Ζήτησε όλοι να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν την ιστοσελίδα, ως εργαλείο αρχικά, ελέγχου των αρμών και της εξουσίας και αργότερα ως παρατηρητηρίου παρακολούθησης.

Επιπλέον ο πρόεδρος του σωματείου, κάλεσε τους Εβρίτες να πάρουν μέρος στην ανοιχτή αυτή διαβούλευση με προτάσεις και σκέψεις, διότι όλες θα συμπεριληφθούν και θα αξιολογηθούν λέγοντας, πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την συναίνεση των πολιτών. Η συμμετοχή της κοινότητας είναι κυρίαρχη στόχευση, τόσο για τις βραχυπρόθεσμες όσο και για τις μακροπρόθεσμες λύσεις.

Προτροπή του κυρίου Μπένου είναι μέσα από αυτό το κάλεσμα για συνεργασία και σύμπραξη να γίνει η “απελευθέρωση της ψυχής” και των ονείρων για έναν Έβρο, που έχει απίστευτες δυνατότητες και προοπτικές. “Μαζί να πάμε σε αυτήν την προσπάθεια, μην κουραστείτε”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. Παράλληλα, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι αρωγοί σε αυτήν την πολύ μεγάλη διαδικασία, που ξεκινά για ένα καλύτερο αύριο και πιο ελπιδοφόρο, γνωστοποιώντας, επικοινωνώντας και ασκώντας κριτική και πίεση προς το έργο της επιτροπής.  Ο κύριος Μπένος υποστήριξε για ακόμη μια φορά, πως σκοπός είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να είναι όλα έτοιμα και κατατεθειμένα, ώστε τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα να εγκρίνουν το σχέδιο και να αρχίσει η υλοποίηση του. Μια υλοποίηση που εδράζεται σε 5 επίπεδα, στους πολίτες, στην επιστημονική τεκμηρίωση, στην πολιτική αποδοχή και τέλος στην επιλεξιμότητα της Ε.Ε., η οποία θα περάσει από “κόσκινο” τον φάκελο και όταν δώσει το “πράσινο” φως, δεν θα μπορεί κανείς και για κανένα λόγο να τον “κλονίσει

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη