Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Το “Her World, Her Rules” επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη!

To “Her World, Her Rules”, ένα πρόγραμμα της FIBA σε συνεργασία με την ΕΟΚ που φέρνει τα κορίτσια Δημοτικών Σχολείων κοντά στο μπάσκετ, επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη!

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τον αθλητικό σύλλογο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης από τις 11-13 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Παράλληλα πραγματοποιείται το αντίστοιχο πρόγραμμα για αγόρια, “ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”. Πρόκειται για αναπτυξιακά προγράμματα καλαθοσφαίρισης, που απευθύνονται αντίστοιχα σε κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 8 έως 13 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γενικότερος σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα κορίτσια και αγόρια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης, και περιλαμβάνουν ατομική τεχνική, 3Χ3 και διαγωνιστικά παιχνίδια καλαθοσφαίρισης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στην προπόνηση και να συνομιλήσει με τα παιδιά αλλά και με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Μίσσα και Θωμά Χαρμπαλή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 18.00 στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης θεματική ομιλία από τον Κώστα Μίσα με θέμα «Η καλαθοσφαίριση και οι κοινωνικές της προεκτάσεις» και από τον διατροφολόγο- διαιτολόγο Ιωάννη Τζανάβαρλη «Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής σε αθλητές της καλαθοσφαίρισης» για αθλητές, αθλήτριες και γονείς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email