Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Το Market-pass συνεχίζεται ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν τζίρο 7,4 δις € !

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους δικαιούχους του Market Pass μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να λάβουν την πολυπόθητη ενίσχυση μέσω των άυλων καρτών που θα παρέχει η κυβέρνηση και έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2024 όποτε και θα απενεργοποιηθούν. Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών ξεκινώντας από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά με + 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Η πίστωση της ενίσχυσης για τις αγορές των δικαιούχων εκτιμάται πως θα καταβληθεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2024. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, θα λάβουν επιπλέον επίδομα και μάλιστα διπλάσιο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Και ενώ λοιπόν οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με την σφοδρή ακρίβεια και κάποιοι θα λάβουν το επίδομα των αγορών η εταιρία Circana δημοσιεύει σχετικά στοιχεία για τον συνεχώς αυξανόμενο τζίρο στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με αυτά στο τελευταίο δεκάμηνο η αξία των πωλήσεων της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων ανήλθε στα 7,446 δις€ έναντι 6,821 δις € της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένη κατά 9,5%.

Η εταιρεία κάνει ειδική αναφορά σε τρείς μεγάλες κατηγορίες αγαθών προς ευρεία κατανάλωση και δημοσιεύει τις αυξήσεις: κατά 9,5%, στα είδη ατομικής υγιεινής και ομορφιάς 9,1% και στα απορρυπαντικά/καθαριστικά. Τεράστιες ανατιμήσεις σημειώθηκαν στα υλικά μαγειρικής με αυξήσεις τιμών 10% στα γαλακτοκομικά με αυξήσεις τιμών 9%, στα σνακ με αυξήσεις τιμών 8,9% και στα κατεψυγμένα τρόφιμα με αυξήσεις τιμών 8,7%.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη