Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

“Τρομερά ενοχλημένος” ο Ερντογάν με την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη

Την μεγάλη ενόχλησή του για την στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει το Anadolu, o Tούρκος πρόεδρος ανέφερε στον Μπάιντεν και τον Μακρόν ότι η στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη κοντά στα ελληνοτουρικά σύνορα “ενοχλεί σοβαρά” την Τουρκία. 

Ο Τούρκος πρόεδρος όπως αναφέρει το Anadolu, στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στη Ρώμη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πώληση των F-16. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συζήτησε το ζήτημα των F -16 με τον Τζο Μπάιντεν διευκρινίζοντας ότι “δεν υπήρχε κάποια αρνητική προσέγγιση στο θέμα”.

Όσον αφορά την απόφασή του να μην παραστεί στην COP26 στη Γλασκώβη, δήλωσε, σύμφωνα με το Anadolu, πως αυτό έγινε καθώς η Βρετανία δεν ανταποκρίθηκε σε όσα ζήτησε η Τουρκία και αυτό δεν αφορά μόνο το θέμα της ασφάλειας αλλά και τη φήμη της χώρας.

To Anadolu αναφέρει επίσης πως Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να επικεντρωθούν “πιο έντονα” στις οικονομικές σχέσεις και έκαναν λόγο επίσης για συνεργασία σε Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη