Αναβαθμίστηκαν τα μέτρα κατά της ευλογιάς των προβάτων. Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, βόσκηση και σφαγή, σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από σύσκεψη περιφερειαρχών και παραγωγικών φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων ευλογιάς σε Μαγνησία και Κορινθία, κρίνεται απαραίτητη για όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους και με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης και εκρίζωση της νόσου, ύστερα από την επέκταση της ζωονόσου στη Μαγνησία και στην Κορινθία.
Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 104 εστίες της νόσου, εκ των οποίων οι 81 εντοπίζονται σε περιοχές του Έβρου και οι υπόλοιπες σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Μαγνησία και Κορινθία. Σε εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ, έχουν θανατωθεί 17.500 πρόβατα.
Ο κύριος Τσιάρας, τόνισε, πως με τη 10ήμερη απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων προσπαθούμε να εμποδίσουμε την περαιτέρω διάδοση της ευλογιάς, εξηγώντας, ότι τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία, διότι ο ιός μεταφέρθηκε από την Βόρεια Ελλάδα στη Νότια, από τη Θράκη στην Κορινθία.
Ο υπουργός ανέφερε, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και χθες, είχαμε δυο προβλήματα σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές, σε σχέση με τον Έβρο που υπήρχαν τα αρχικά κρούσματα. Ένα στην περιοχή της Κορίνθου και ένα στην περιοχή της Μαγνησίας. Αυτό βάζει σε μια γενικότερη διακινδύνευση την πιθανότητα της μετάδοσης της νόσου σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και πρόσθεσε ότι διερευνάται πώς μεταφέρθηκε η ευλογιά, παραδεχόμενος, ότι αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Έβρο, αφού έχει και περισσότερες εστίες.