Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Υπεκλάπησαν μαζικά εκατομμύρια τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του ΟΤΕ – Τίθεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας;

Τεράστια υποκλοπή και υφαρπαγή τηλεφωνικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών (ανάμεσα σε αυτούς του Πρωθυπουργού, κυβερνητικών στελεχών και εκατοντάδων άλλων πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων κοκ) φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσω του δικτύου του ΟΤΕ, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι «εισβολείς» κατέγραψαν τα δεδομένα για την περίοδο 1 έως 5 Σεπτεμβρίου δεκάδων εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων και SMS, σε μια πρωτοφανή υπόθεση που θυμίζει σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας.

Ποια στοιχεία υπεκλάπησαν

Τα στοιχεία αφορούν το δίκτυο τηλεφωνικών κλήσεων από σταθερά και κινητά, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, κεραίες κινητής τηλεφωνίας που κάλυψαν τις κλήσεις κλπ, με μεγάλο ζητούμενο ποιοι και πώς μπορεί να διαχειρίζονται ήδη τα δεδομένα αυτά, και το αν δημιουργούνται θέματα εθνικής ασφάλειας.

Στελέχη του ΟΤΕ μνημονεύουν ότι πρόκειται για ηλεκτρονική επιδρομή από το εξωτερικό, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι αυτό μπορεί να έχει γίνει για «εμπορικούς» – διαφημιστικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι για αυτή την τεράστια διαρροή των στοιχείων φέρεται να έχει ενημερωθεί και το Μαξίμου.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη