Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Υπουργείο Μετανάστευσης: Ανοιχτό Wi-fi κόστους 4,3 εκατ. € σε 7 δομές από Κω μέχρι Έβρο

“Εγκατάσταση και παραμετροποίηση εξοπλισμού για υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης τηλεπικοινωνιακών υποδομών” (Wi-fi) αποφάσισε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με την δημοσίευση του έργου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (14/10), πρόκειται για την εγκατάσταση εξοπλισμού σε επτά (7) Δομές – ΚΥΤ εκ των οποίων δύο στη Λέσβο, και από μία σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και στον Έβρο, με δυνατότητα ελεύθερης σύνδεσης διαδικτύου για τους διαβιούντες παράνομους μετανάστες με κόστος άνω των 4.3 εκατ. €.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις και την εξακρίβωση από τις Ελληνικές Αρχές, για “ύποπτη” δράση, ΜΚΟ και μελών τους που δραστηριοποιούνταν στο μεταναστευτικό, ενώ είχαν προηγηθεί οι εμπρόθετοι εμπρησμοί από τους διαβιούντες παράνομους μετανάστες στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου και στο ΚΥΤ Βαθέως Σάμου, η συγκεκριμένη απόφαση ενδεχομένως και να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ και των Ειδικών Υπηρεσιών όλες οι ενέργειες δολιοφθοράς, καθώς και τα ποινικά αδικήματα που είχαν διαπραχθεί, είχαν “υπόδειξη” ύστερα από διαδικτυακές επικοινωνίες με τις εντολές να προέρχονται από “δίκτυα” με έδρα την Τουρκία.

Τη στιγμή που άλλες χώρες, και όχι μόνο της Ευρώπης, για όσους συλλαμβάνονται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην επικράτειά τους, υπόκεινται σε ελέγχους και κατάσχονται μεταξύ άλλων τα κινητά τους, στην Ελλάδα οι χώροι κράτησης έχουν χαρακτηριστεί “δομές φιλοξενίας” και οι διαβιούντες μη νόμιμοι μετανάστες – αυτοί που δεν δικαιούνται χορήγησης ασύλου – μπορεί να μη διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα ωστόσο, έχουν διασώσει τα τελευταίας τεχνολογίας (5G ) κινητά τους τηλέφωνα, έχουν επικοινωνία με εικόνα και ήχο και δέχονται μηνύματα από “απροσδιόριστες πηγές”, ενώ διατηρούν λογαριασμούς και στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: nantiareport.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη