Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Υποχρεωτικά μάσκα σε επιβατηγά πλοία, ταξί και φαρμακεία

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας στα ταξί, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων της γραμμής και στα φαρμακεία. Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και στα κρουαζιερόπλοια. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. 

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα την υποχρεωτική χρήση μάσκας για οδηγούς και επιβάτες των ταξί καθώς και για προσωπικό και πελάτες για τα φαρμακεία. Στα επιβατηγά πλοία αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει όμως στους εσωτερικούς χώρους για πλήρωμα και επιβάτες.

Στα κρουαζιερόπλοια, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο θα επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενουμένων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή εάν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% όσων βρίσκονται στο πλοίο. Οι λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας σε πλοία, ταξί και φαρμακεία θα αποτυπωθούν σε κοινή υπουργική απόφαση που ήταν χθες υπό έκδοση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη