Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Κοντογεώργης: «Έρχεται δέσμη μέτρων με πρόσημο την αναπτυξιακή πολιτική και με έκτακτη χρηματοδότηση για τον Έβρο»

Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του Έβρου προχωρά και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, αυτό επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά. Στην 5η συνεδρίαση της επιτροπής του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τον Έβρο στη Δαδιά, υπό το συντονισμό του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου συμμετείχε και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Μετά την ανάρτηση του πρώτου draft του masterplan, το οποίο περιλαμβάνει τον αρχικό κατάλογο των έργων και δράσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Τριαντόπουλος παρουσίασε τον οδικό χάρτη υλοποίησης του σχεδίου.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα οριστικοποιηθεί η δέσμη των κυβερνητικών παρεμβάσεων, οι οποίες διαρθρώνονται σε δύο πυλώνες και περιλαμβάνουν 10 μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής που θα συνοδεύονται από έκτακτη χρηματοδότηση.

Στην τοποθέτησή του, ο υφυπουργός κ. Κοντογεώργης, τόνισε τη σημασία του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης με σκοπό την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και τη μείωση των ανισοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και σχεδιάζουμε συγκεκριμένες πολιτικές, που διέπονται από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για να ενισχύσουμε όσες περιφέρειες έχουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση και να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητά τους.

Μέσα από τα περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα ενδυναμώνουμε τη σχέση μεταξύ των κεντρικών κυβερνητικών πολιτικών και των αντίστοιχων περιφερειακών, και εντάσσουμε στο σχεδιασμό μας ειδικά σχέδια ανασυγκρότησης, όπως αυτό του Έβρου, με χωρική διάσταση και συγκεκριμένες στοχεύσεις».

Οι περιφέρειες, συνέχισε, είναι «ο στρατηγικός εταίρος της κυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το πλαίσιο των συγκεκριμένων πολιτικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία καθώς βέβαια και ο κατάλογος των έργων υποδομής. Η Θράκη είναι προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», επεσήμανε κλείνοντας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη