Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

“Φρόνιμη” η Περιφέρεια ΑΜΘ, μόλις 1 πρόστιμο για μη τήρηση μέτρων…

Μόλις 1 πρόστιμο βεβαιώθηκε στην περιφέρεια ΑΜΘ τις προηγούμενες 48 ώρες για την τήρηση των νέων, πιο χαλαρών μέτρων, προφύλαξης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομία, τη Δευτέρα δεν υπήρξε κανένα πρόστιμο και χθες Τρίτη βεβαιώθηκε σε επίπεδο περιφέρειας μόλις ένα, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε σε επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη.

Η παραβατικότητα (ή οι έλεγχοι) φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη σε άλλες περιοχές. Στην Ήπειρο για παράδειγμα τα πρόστιμα ήταν 4 ενώ στην Κεντρική Μακεδονία 12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Έβρο τα μέτρα σε γενικές γραμμές τηρούνται αλλά με μια σύντομη βόλτα σε καταστήματα χθες, το focustonevro.gr διαπίστωσε ότι υπήρχε αρκετά αυξημένη παραβατικότητα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε σχέση με τη μάσκα αλλά και τις αποστάσεις! Σε τοπικά καταστήματα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τρόφιμα, οι υπάλληλοι στις περισσότερες περιπτώσεις φορούσαν μάσκες.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα καταγράψαμε και διαλόγους μεταξύ πελατών και προσωπικού, καθώς οι πολίτες φαίνεται ότι έχουν μπερδευτεί για το πότε η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη