Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

“Φτωχότερη” η Θρακιώτικη μουσική, χωρίς τον Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη – Τη Δευτέρα στην Καρωτή η κηδεία του

Στον τόπο καταγωγής του, στην Καρωτή Διδυμοτείχου, θα κηδευτεί στη 1 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου, ο Θρακιώτης μουσικός της παράδοσης, Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, που πέθανε 19/01) το πρωί σε ηλικία 93 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου της Καρωτής και η ταφή του στα κοιμητήρια του χωριού, όπου ήδη από το πρωί συνεργείο του δήμου προχωρά σε εργασίες καθαριότητας.

Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, παρότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 είχε φύγει από την Καρωτή και είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα, επέστρεφε στο χωριό του κάθε καλοκαίρι, για μεγάλα διαστήματα, μέχρι το τέλος της ζωής του. «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της θρακιώτικης μουσικής», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της κοινότητας Καρωτής, Στράτος Τζιογγίδης, σημειώνοντας πως «υπάρχει πολύ μεγάλη συγκίνηση στους κατοίκους του χωριού». Ο ίδιος ανέφερε ότι «ήταν επιθυμία του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη να ταφεί στην Καρωτή», ενώ τόνισε ότι «όσο ήταν εν ζωή και στα διαστήματα που διέμενε στο χωριό, ήταν πάντα πολύ ευχάριστος, μιλούσε και πειραζόταν με όλους του συγχωριανούς του». Ο κ. Τζιογγίδης ανέφερε, τέλος, πως θα έπρεπε στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, που ως χώρος έχει πάρει εδώ και χρόνια το όνομα του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, να δημιουργηθεί ένα σημείο ανοιχτό στο κοινό, στο οποίο θα βρίσκονται συγκεντρωμένα αντικείμενα και γενικότερα υλικό που σχετίζεται με τους μεγάλους μουσικούς του κατάγονται από την Καρωτή, οι οποίοι διέπρεψαν καλλιτεχνικά και καταξιώθηκαν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη