Φωταγωγήθηκε “κόκκινο” το Δημαρχείο για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στο πλαίσιο αυτό φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα το δημαρχείο.

Υπό τη συνοδεία της λύρας και με υψωμένα τα λάβαρα των ποντιακών συλλόγων, 3 νέοι με πυρσούς άναψαν τον βωμό μπροστά από το μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην παραλιακή λεωφόρο.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε από όλους ο Εθνικός μας ύμνος.

Θυμίζουμε ότι ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου.

Το πρόγραμμα: Ώρα 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πάρκο «Αργώ», από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. με κατάθεση στεφάνου από τους θεσμικούς φορείς του τόπου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin