Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Φ. Μάρης: “Είμαι αισιόδοξος, ότι όλα θα πάνε καλά, η σχολή ψυχολογίας του ΔΠΘ, έχει και εγκαταστάσεις και προσωπικό”

Την ικανοποίηση και τη χαρά του, ο πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης, δεν έκρυψε για το γεγονός, ότι όλα πήγαν καλά και παρά τις όποιες, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, αντιξοότητες που σε πολλές περιπτώσεις φαίνονταν και ανυπέρβλητες, τελικά η πίστη στο στόχο έφερε το τωρινό αποτέλεσμα, για το οποίο όλοι δηλώνουν υπερήφανοι και αισιόδοξοι, ότι γίνεται μια αρχή πάνω σε σωστές βάσεις, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις να εδραιωθεί και να πετύχει.

Η νέα σχολή έχει όλα όσα απαιτούνται για να είναι βιώσιμη, λειτουργική και παραγωγική. Επαρκείς εγκαταστάσεις και διδακτικό προσωπικό, παροχή υπηρεσιών και στέγαση. Οι 102 φοιτητές που την αγκάλιασαν είναι το μεγάλο εχέγγυο για την σχέση εμπιστοσύνης που θα οικοδομηθεί. Η προσπάθεια αυτή που μόλις ξεκινά θα δώσει άλλη δυναμική στην περιοχή, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στην οποία το ΔΠΘ έχει αναλάβει δύσκολα project.

Η μεγάλη μάχη είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου σπουδών. Αναφορικά με το ακαδημαϊκό προσωπικό ο κύριος Μάρης λέει, πως δύο θέσεις καθηγητών έχουν καλυφθεί με την εκλογή τους και μια ακόμη αναμένεται να εκλεγεί μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ θα κατανεμηθούν και άλλες θέσεις μέχρι το τέλος του έτους, επιβεβαιώνοντας, πως για όλη τη χρονιά η σχολή στις διδακτικές της ανάγκες είναι εξασφαλισμένη. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υλικοτεχνική υποδομή, ο πρύτανης τονίζει, ότι ως τα Χριστούγεννα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των κτιρίων με 250χιλ. ευρώ και την ίδια ώρα η περιφερειακή αρχή θα συμβάλλει με 500χιλ. ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου ερευνητικού εξοπλισμού.

Ο κύριος Μάρης ρωτήθηκε για τον απώτερο στόχο που δεν είναι άλλος από τις νέες εγκαταστάσεις, ώστε οι φοιτητές κάποια στιγμή να φύγουν από το δημαρχείο, όπου τώρα φιλοξενούνται κα να αποκτήσουν το δικό τους μόνιμο χώρο, λέγοντας πως βρίσκεται σε συνεργασία με το δήμο για το οικόπεδο που παραχωρήθηκε στο πανεπιστήμιο, αποκαλύπτοντας χωρίς να πει κάτι περισσότερο, πως υπάρχουν και άλλες σκέψεις οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν. 

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, προσθέτει ο κύριος Μάρης, καθώς όλα τα βήματα της σχολής  είναι στέρεα και καθορισμένα, όπως επίσης και η στέγαση των 30 φοιτητών θα γνωστοποιηθεί, αφού η λίστα των δικαιούχων έχει ολοκληρωθεί, ενώ και το εστιατόριο είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Σχετικά με το αίτημα του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, περί ολοκληρωμένης 5ης έδρας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο, με την κατάκτηση μιας ακόμης σχολής, ως προς σε αυτήν την πρόταση ο πρύτανης ήταν σαφής, ξεκαθαρίζοντας, πως δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη, τώρα προέχει η σχολή ψυχολογίας να λειτουργήσει, όπως πρέπει, χωρίς να παραβλέπεται και το γεγονός, ότι σε προτεραιότητα είναι από του χρόνου και η ομαλή μετακίνηση της σχολής νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη