Χιονισμένα τα ορεινά της Ροδόπης – Κατάλευκο το τοπίο (photo)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Μαγευτικές εικόνες συναντάει κανείς στην ορεινή Ροδόπη, καθώς «άσπρισε» για τα καλά σε μεγάλο υψόμετρο. Παπίκιο Όρος και η περιοχή του καταφυγίου του ΕΟΣ Κομοτηνής είδαν «άσπρη» μέρα, καθώς τα χιόνια που έκαναν την εμφάνισή τους φρόντισαν να προσφέρουν μοναδικές εικόνες για αυτούς που λατρεύουν το χιόνι.

Σύμφωνα με ενημέρωση για τον καιρό από την ομάδα Καιρικά Νέα Θράκης σήμερα 26 Ιανουαρίου από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα περιλαμβάνει τοπικές βροχές κατά βάση μικρής έντασης.

Από το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ σήμερα 26 Ιανουαρίου περιμένουμε τον κύριο όγκο των φαινομένων με βροχές που κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα, αρχικά στα δυτικότερα τμήματα  περιοχή Χρυσούπολης- Θάσο -Ξάνθη που σταδιακά θα επηρεάσουν και  την υπόλοιπη Θράκη!

Τα χιόνια αρχικά θα εκδηλώνονται στα 600 με 700 μέτρα  γρήγορα όμως τα υψόμετρα θα ανέβουν   πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα. Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι χιονοπτώσεις πιθανόν να διατηρηθούν χαμηλότερα και θα είναι πυκνές.  Από τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμένονται πρόσκαιρα οι βροχές να σταματήσουν, για να ξανά βρέξει εκ νέου μέσα στην ημέρα.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Ευγενίδη από το Παπίκιο Όρος και του Στέλιο Ισπικούδη από το καταφύγιο του ΕΟΣ Κομοτηνής.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin